Een recept voor een klassieke runderstoofpot met rode wijn. Op smaak gebracht met jeneverbessen, kruidnagels, laurierblad en ontbijtkoek.
Laat in een braadpan de olijfolie heet worden en laat de boter smelten in de olie. Braad het vlees in porties af en toe omscheppend mooi bruin.
Voeg de spekblokjes en uien aan het vlees toe en laat ze even meebakken tot de spekjes lichtbruin kleuren. Strooi de bloem erbij en bak het geheel nog even zacht totdat de bloem licht begint te kleuren.
Schenk de rode wijn bij het vlees en roer goed door. Voeg de kruidnagels, jeneverbessen en laurierblaadjes toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Breng het stoofvocht aan de kook en laat het vlees daarna op zacht vuur 1,5 - 3 uur sudderen totdat het vlees zacht is. Roer het vlees regelmatig om. Voeg, indien het vocht teveel verdampt, wat extra wijn, water of bouillon toe.
Schep aan het einde van de stooftijd de ontbijtkoek door het vlees en laat even meestoven tot de ontbijtkoek is opgelost en saus gebonden is.
Tip: dit gerecht kan uitstekend bewaard worden in de vriezer.
Lekker met: geroosterde groenten uit de oven.
Indicatie stooftijden:
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl