Geroosterde groenten uit de oven

Geroosterde groenten uit de oven zijn een heerlijk bijgerecht bij onder andere stoofschotels en wild. De wat hardere groentesoorten die je in de winter kunt krijgen, zoals winterwortels en pastinaken lenen zich erg goed om te roosteren.

Geroosterde groenten uit de oven; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; pastinaak; wortel; winterwortel; knolselderij; aardappel; groenten; groente; oven; geroosterd

Geroosterde groenten uit de oven maken

In dit geval doet de oven het meeste werk. Je hoeft alleen maar de groenten schoon te maken en in stukken van gelijke grootte te snijden. Daarna schep je kruiden, balsamico azijn en olijfolie door de groenten en rooster je de groenten 40-50 minuten in de oven.

Door het roosteren krijgen de groenten een knapperige buitenkant, maar van binnen zijn de groenten heerlijk zacht.

Ik heb zoete aardappel, winterwortels en pastinaak gebruikt. Je kunt echter ook andere harde groenten roosteren. Denk bijvoorbeeld aan aardappels, venkel, courgette of knolselderij. Belangrijk is dat alle groenten in stukken van ongeveer gelijke grootte gesneden worden zodat ze in dezelfde tijd gaar worden.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze geroosterde groenten uit de oven afdrukken.

Geroosterde knoflook

In dit recept worden 6 tenen ongepelde knoflook met de groenten meegeroosterd. Tijdens het roosteren wordt de knoflook zacht en krijgt een zoete smaak. Na het roosteren kun je de tenen knoflook dan ook heel makkelijk uitknijpen en door de geroosterde groenten scheppen.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 465 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 49 gram
Vet per portie: ca. 24 gram
Eiwit per portie: ca. 4 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Recepten van stoofschotels

Geroosterde groenten zijn een heerlijk bijgerecht bij gestoofd vlees. Kijk HIER voor recepten van stoofschotels op deze website.

Recepten met wild

Deze geroosterde groenten zijn ook erg lekker bij wild. Kijk HIER voor recepten met wild op deze website.

Geroosterde groenten uit de oven

Geroosterde groenten uit de oven zijn een heerlijk bijgerecht bij stoofschotels en wild. Vooral hardere soorten groenten lenen zich goed voor het roosteren. 

Menugang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword pastinaak, winterwortel, zoete aardappel
Oven 40 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 465 kcal

Ingrediënten

 • 2 zoete aardappels
 • 2 pastinaken
 • 1 ui
 • 2 kleine winterpenen
 • 6 tenen knoflook ongepeld
 • gedroogde rozemarijn
 • gedroogde tijm
 • flinke scheut balsamico azijn
 • flinke scheut olijfolie
 • peper
 • zout

Bereiden

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.

 2. Snijd alle groenten in stukken van gelijke grootte. Doe de groenten in een kom en voeg de (ongepelde) knoflook, tijm, rozemarijn, peper en zout toe. Overgiet de groenten met een flinke scheut balsamico azijn en olijfolie. Schep alles goed om.

 3. Verspreid de groenten over een bakplaat. Rooster de groenten 40-50 minuten in de oven, tot de groenten volledig gaar en goudbruin zijn. Schep de groenten tijdens het roosteren 1 tot 2 keer goed om en pas op dat ze niet verbranden.

 4. Neem de knoflooktenen uit de groenten en knijp de geroosterde knoflook uit de schil. Schep om met de groenten.

Notities

Lekker bij: gestoofd vlees

Dit recept voor geroosterde groenten uit de oven is geïnspireerd op een recept dat ik gevonden heb op de website Culy.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.