Griesmeelpudding met amandel is een bekend recept. Door de amandelen te vervangen door fijngemalen hazelnoten, krijgt de pudding weer een heel andere smaak.
Menugang
Nagerecht
Keyword
bramen, hazelnoten, pudding
Wachttijd10minuten
Afkoelen en opstijven1uur30minuten
Porties4personen
Voedingswaarde365kcal
Ingrediënten
40gramblanke hazelnoten
1litervolle melk
2zakjesvanillesuiker
60gramsuiker
snufjezout
100gramgriesmeel
200grambramendiepvries
Bereiden
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Neem ze uit de pan en laat afkoelen.
Breng de melk aan de kook. Meng 1 zakje vanillesuiker, met suiker, zout en griesmeel en voeg dit al roerende toe aan de kokende melk. Breng weer aan de kook en laat al roerende nog 3 minuten garen. Maal de noten fijn in een keukenmachine en roer ze door de griesmeelpap.
Spoel een puddingvorm om met water en giet de pap erin. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en er geen luchtbellen ontstaan. Laat de pudding buiten de koelkast geheel afkoelen en zet hem daarna een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.
Doe de bramen met 1 zakje vanillesuiker in een pan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen tot het fruit nog enige structuur heeft.
Stort de pudding op een schaal en geef de warme saus erbij.