Hazelnootpudding met warme bramensaus

Griesmeelpudding met amandel is een bekend recept. Door de amandelen te vervangen door fijngemalen hazelnoten, krijgt de pudding weer een heel andere smaak. Deze hazelnootpudding wordt geserveerd met een warme bramensaus. Een combinatie of je vingers bij af te likken!

Hazelnootpudding met warme bramensaus; recept; recepten; nagerecht; nagerechten; pudding; hazelnootpudding; bramen; bramensaus; toetje; dessert; zelfgemaakt; koken;

Hazelnootpudding met warme bramensaus maken

Deze hazelnootpudding maak je op dezelfde manier als een gewone griesmeelpudding. Wel moet je voordat je de pudding gaat koken de hazelnoten licht roosteren en dan fijn malen.
De pudding wordt geserveerd met een warme bramensaus die je vlak voor het serveren heel makkelijk kunt bereiden. Je doet daarvoor bevroren bramen in een pannetje met een zakje vanillesuiker en je laat het fruit pruttelen totdat het een dikke saus wordt.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 365 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 51 gram
Vet per portie: ca. 11 gram
Eiwit per portie: ca. 13 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Boodschappen, waar dit recept ook te vinden is.

Puddingvorm

Voor een pudding gebruik ik het liefst een siliconen bakvorm. Je kunt siliconen bakvormen in diverse soorten en maten kopen. Je hoeft de vorm niet in te vetten of te bekleden met plastic. Je schept de pudding gewoon in de vorm en zet de vorm in de koelkast.

Als een siliconen bakvorm vaker gebruikt is of een aantal keer in de afwasmachine is geweest, kan deze uitdrogen. Doe dan wat (smaakloze) olie op een keukenpapiertje en vet hier de vorm dun mee in.

Meer recepten van nagerechten

Pudding, ijs, taartjes of fruit … ik ben dol op lekkere toetjes. Kijk HIER voor meer recepten van nagerechten. 

Hazelnootpudding met warme bramensaus

Griesmeelpudding met amandel is een bekend recept. Door de amandelen te vervangen door fijngemalen hazelnoten, krijgt de pudding weer een heel andere smaak.

Menugang Nagerecht
Keyword bramen, hazelnoten, pudding
Wachttijd 10 minuten
Afkoelen en opstijven 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 365 kcal

Ingrediënten

 • 40 gram blanke hazelnoten
 • 1 liter volle melk
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 60 gram suiker
 • snufje zout
 • 100 gram griesmeel
 • 200 gram bramen diepvries

Bereiden

 1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Neem ze uit de pan en laat afkoelen.
 2. Breng de melk aan de kook. Meng 1 zakje vanillesuiker, met suiker, zout en griesmeel en voeg dit al roerende toe aan de kokende melk. Breng weer aan de kook en laat al roerende nog 3 minuten garen. Maal de noten fijn in een keukenmachine en roer ze door de griesmeelpap.
 3. Spoel een puddingvorm om met water en giet de pap erin. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en er geen luchtbellen ontstaan. Laat de pudding buiten de koelkast geheel afkoelen en zet hem daarna een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.
 4. Doe de bramen met 1 zakje vanillesuiker in een pan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen tot het fruit nog enige structuur heeft.
 5. Stort de pudding op een schaal en geef de warme saus erbij.

Dit recept voor hazelnootpudding met warme bramensaus heb ik gevonden op de website boodschappen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.