Zoals bij elke stoofpot moet je voldoende tijd uittrekken om dit gerecht te maken. Het gerecht moet namelijk ongeveer 2,5 uur stoven. Het bereiden van de stoofpot is echter niet moeilijk. Je hoeft alleen de groenten te snijden en alles even aan te braden.
Haal het stoofvlees minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Was de winterwortel en snijd deze in plakjes. Snijd de haas in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.
Verhit op hoog vuur de olijfolie in een gietijzeren pan. Voeg de boter toe en laat smelten. Schroei al omscheppend het vlees dicht. Het is belangrijk dat het vlees snel dichtschroeit, anders wordt het taai. Verwerk het vlees eventueel in kleine porties om te voorkomen dat de pan teveel afkoelt.
Voeg de ui, knoflook en winterpeen toe aan het vlees en bak even mee.
Voeg de rode wijn, wildfond, ontbijtkoek, laurier en kruidnagel toe en breng het vocht tegen de kook aan (niet laten koken!). Zet het vuur lager zodra er belletjes in het kookvocht ontstaan. Laat het gerecht met de deksel op de pan ongeveer 2,5 uur op zacht vuur stoven.
Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Breng de wildstoof op smaak met peper en zout.
TIP: het stoofvocht met smaakmakers is voldoende voor ongeveer 1,5 kilo stoofvlees. Als je dit recept voor meerdere personen maakt, voeg je alleen extra vlees en groenten toe.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl