Afdrukken
Rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; tapas; snack; voorgerecht; voorgerechten; pesto; tapenade; Italiaans; rucola; walnoot; walnoten; parmezaan; kaas

Rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas

Deze rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas is lekker op een broodje of door de pasta. De pesto barst van de smaak.

Menugang Bijgerecht, Snack, Tapas, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 porties
Voedingswaarde 475 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram rucola gewassen
  • 150 gram walnoten grofgehakt
  • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bereiden

  1. Zorg dat de rucola echt goed droog is.  Meng de rucola in een grote kom met de gehakte walnoten, de Parmezaanse kaas, de knoflook en een flinke snuf zout en zwarte peper.

  2. Doe als de ingrediënten zijn gemengd de helft ervan in een hakmolen. Maal telkens kort en voeg langzaam olijfolie toe tot het de gewenste consistentie heeft. De pesto moet dik genoeg zijn om te smeren. Herhaal dit met de andere helft van de ingrediënten. Doe de twee porties nu bij elkaar en proef of er nog zout en peper bij moet.