Deze focaccia met mediterrane kruiden is luchtig en zacht van binnen en heeft een knapperige korst met kruiden.Lekker met een dip van olijfolie en zout.
Doe het bloem, zout, gist, 30 ml olijfolie en water in de kom van de keukenmachine en kneed het deeg met een deeghaak ca. 10 minuten. Het deeg zal redelijk plakkerig blijven, dit hoort zo. Voeg vooral geen extra bloem toe. Vet een kom in met olijfolie en doe het deeg daarin. Dek af met plasticfolie en laat het 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek.
Vet een diepe bakplaat of -vorm van ongeveer 25 bij 35 centimeter in met olijfolie en stort daar het gerezen deeg voorzichtig op. Probeer daarbij de luchtigheid die tijdens het rijzen is ontstaan te behouden. Rek het deeg voorzichtig uit tot de grootte van de vorm. Als je merkt dat het deeg te veel terugveert kun je 5 minuten wachten, daarna gaat het weer makkelijker. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de extra olijfolie en verdeel de fijngesneden kruiden erover. Laat het deeg nog 1 uur rijzen.
Lekker met: een dip van olijfolie en grof zeezout
Tip: dit brood kan ingevroren worden. Snijd het brood voor het invriezen in stukken.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl