Pasta wordt in dit recept geserveerd van een eenvoudige saus van pancetta (spek), champignons en wat mascarpone om het romig te maken. Rucola zorgt voor een lekker peperig smaakje.
Snijd de champignons en pancetta (of spek) heel fijn. Pel en snipper de knoflook.
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak er de champignons, pancetta (of spek) en knoflook ca. 10 minuten in. Voeg de mascarpone toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en laat even uitlekken. Schep de pasta met de helft van de rucola en de helft van de Parmezaanse kaas door het champignonmengsel. Verdeel de pasta over vier borden en verdeel de rest van de rucola en Parmezaanse kaas erover.
Tip: als je de rauwe rucola te scherp vindt, schep dan alle rucola door de warme pasta. De rucola zal door de warmte slinken en minder scherp van smaak worden.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl