Afdrukken
Bosbessen inmaken met suikersiroop; recept; recepten; inmaak; inmaken; wecken; weckpot; bosbes; bosbessen; blauwe bes; blauwe bessen;

Bosbessen inmaken met suikersiroop

Door bosbessen in te maken met suikersiroop, blijven de vruchten lang houdbaar. Lekker over griesmeelpudding!

Menugang Nagerecht
Keyword bosbessen
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 1 grote pot

Ingrediënten

  • 500 gram bosbessen of blauwe bessen schoongemaakt
  • ½ liter water
  • 250 gram kristalsuiker

Bereiden

  1. Gebruik (weck)potten van dezelfde hoogte. Ik heb voor dit recept 1 pot van een ½ liter gebruikt.

  2. Gebruik alleen mooie, stevige bosbessen. Was de bosbessen en verwijder de steeltjes. Doe de schoongemaakte bosbessen in een gesteriliseerde (weck)pot. Vul de pot tot ongeveer 2 centimeter onder de rand.

  3. Doe het water en de suiker in een pan en verwarm het water totdat de suiker geheel is opgelost. Giet via een trechter het warme suikerwater over de bosbessen en zorg dat alle bosbessen onder staan. Zorg ervoor dat de randen van de pot schoon zijn en sluit de pot.

  4. Neem een grote pan en leg een theedoek op de bodem van de pan. Dit voorkomt dat de potten tegen de bodem tikken tijdens het koken. Zet de potten in de pan en vul de pan met water tot ongeveer 1 centimeter onder de deksel van de potten.

  5. Verwarm het water tot ca. 80°C. Laat de potten ongeveer 25 minuten koken en houd daarbij de temperatuur tussen de 75°C en 85°C. Laat de potten in het water afkoelen.