Afdrukken
Kabeljauw uit de oven met een saus van tomaten en chorizo; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; vis; kabeljauw; chorizo; kikkererwt; kikkererwten

Kabeljauw uit de oven met een saus van tomaten en chorizo

Deze kabeljauw uit de oven met een saus van tomaten en chorizo is een heerlijk smaakbommetje! De kabeljauw wordt geserveerd met kikkererwten die ook al erg lekker om smaak zijn gebracht met peterselie en citroen.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword chorizo, citroen, kabeljauw, kikkererwten, passata, peterselie, vis
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 560 kcal

Ingrediënten

  • 75 gram chorizo in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • dl passata (gezeefde tomaten)
  • 1 dl rode wijn
  • 2 eetlepels platte peterselie steeltje apart en blaadjes grof gesneden
  • 2 kabeljauwfilets van ca. 150 gram (of een andere stevige witvis)
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de steeltjes van de peterselie fijn.
  3. Bak de chorizo ± 2 minuten in een koekenpan, totdat het vet eruit begint te lopen. Doe de ui en knoflook erbij en bak ± 2 minuten mee. Roer de passata, peterseliesteeltjes en de wijn erdoor en laat de saus ± 5 minuten sudderen.

  4. Schenk de helft van de saus in een ovenschaal en leg de visfilets erop. Schenk de andere helft van de saus over de visfilets en zet de schaal ± 10 minuten in de oven.
  5. Verwarm ondertussen de kikkererwten in een pan tot ze lauwwarm zijn. Giet ze af en schep er het citroensap, de olijfolie en de helft van de peterselieblaadjes door. Verdeel de kikkererwten over de borden. Haal de vis uit de ovenschaal en leg er een op elk bord. Schep de saus erover en garneer met de rest van de peterselie.