Afdrukken
Gerookte kipfilet met mango en kerriesaus; recept; recepten; voorgerecht; voorgerechten; ijsbergsla; sla; gerookte kipfilet; kipfilet; mango; kerrie; kerriesaus

Gerookte kipfilet met mango en kerriesaus

Dit recept voor gerookte kipfilet met mango en kerriesaus is een heel simpel voorgerechtje. Je maakt laagjes ijsbergsla, mango en gerookte kipfilet en serveert dat met een saus van crème fraîche en kerrie.

Menugang Voorgerecht
Keyword crème fraîche, gerookte kipfilet, ijsbergsla, kerrie, mango
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • handje ijsbergsla fijngesneden
  • 100 gram mango in blokjes
  • 1 gerookte kipfilet
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Trek met een scherp mesje het bruine vel van de gerookte kipfilet. Snijd de kipfilet in blokjes.

  2. Verdeel de ijsbergsla over twee glaasjes, kommetjes of bakjes. Verdeel de blokjes mango daarover en verdeel tot slot de blokjes gerookte kipfilet over de glaasjes.

  3. Klop een sausje van crème fraîche, kerriepoeder, citroensap, peper en zout. Verdeel de saus over de twee glaasjes.