Gerookte kipfilet met mango en kerriesaus

Dit recept voor gerookte kipfilet met mango en kerriesaus is een heel simpel voorgerechtje. Je doet wat ijsbergsla in een glas of schaaltje, daarop komt een laagje mangoblokjes, daarop een laagje gerookte kipfilet en tot slot een saus van crème fraîche met kerrie.

Gerookte kipfilet met mango en kerriesaus; recept; recepten; voorgerecht; voorgerechten; ijsbergsla; sla; gerookte kipfilet; kipfilet; mango; kerrie; kerriesaus

Gerookte kipfilet met mango en kerriesaus maken

In het recept hieronder heb ik geen exacte hoeveelheden aangegeven. Het hangt namelijk van je glaasje, bakje of kommetje af hoeveel je nodig hebt. Maar het zijn kleine hoeveelheden. Het gerecht is heel eenvoudig om te maken. Je doet eerst wat fijngesneden ijsbergsla in een glas, dan een laagje mangoblokjes en dan een laagje blokjes kipfilet. De saus wordt gemaakt van crème fraîche met kerrie, wat citroensap, peper en zout.

Nadeel van deze manier van serveren vond ik wel dat je vrij diep in je glas moet scheppen om alle smaakjes te mengen. Wellicht is het handiger om meer laagjes te maken, zodat er ook wat dressing midden in de salade komt.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze gerookte kipfilet met mango en kerriesaus afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Meer recepten van voorgerechten

Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, je moet immers voldoende ruimte overhouden voor het hoofdgerecht. Maar dan nog zijn er heel veel mooie gerechten om het diner mee te beginnen. Het kan een salade zijn, soep of een stukje vis. Of, zoals in dit recept, een kleine hoeveelheid vlees.

Kijk HIER voor meer recepten van voorgerechten op deze website.

Gerookte kipfilet met mango en kerriesaus

Dit recept voor gerookte kipfilet met mango en kerriesaus is een heel simpel voorgerechtje. Je maakt laagjes ijsbergsla, mango en gerookte kipfilet en serveert dat met een saus van crème fraîche en kerrie.

Menugang Voorgerecht
Keyword crème fraîche, gerookte kipfilet, ijsbergsla, kerrie, mango
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • handje ijsbergsla fijngesneden
 • 100 gram mango in blokjes
 • 1 gerookte kipfilet
 • 125 ml crème fraîche
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • 1 eetlepel citroensap
 • peper
 • zout

Bereiden

 1. Trek met een scherp mesje het bruine vel van de gerookte kipfilet. Snijd de kipfilet in blokjes.

 2. Verdeel de ijsbergsla over twee glaasjes, kommetjes of bakjes. Verdeel de blokjes mango daarover en verdeel tot slot de blokjes gerookte kipfilet over de glaasjes.

 3. Klop een sausje van crème fraîche, kerriepoeder, citroensap, peper en zout. Verdeel de saus over de twee glaasjes.

Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website van Easy Daily Food.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.