Afdrukken
Pasta met aubergine en tomaten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; italiaans; pasta; aubergine; gepelde tomaten; tomaat; tomaten; basilicum; kaas; parmezaan; parmezaanse kaas; vegetarisch

Pasta met aubergine en tomaten

Dit recept voor pasta met aubergine en tomaten is vegetarisch, maar door de vlezige textuur en smaak van de aubergine mis je het vlees niet.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword aubergine, basilicum, gepelde tomaten, Parmezaanse kaas, pasta
wachttijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 460 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 aubergine in blokjes van 1 x 1 cm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 150 gram pasta (bijvoorbeeld penne)
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • ┬Ż theelepel suiker
  • 15 gram basilicum alleen de blaadjes
  • Parmezaanse kaas geraspt

Bereiden

  1. Meng de aubergine met 1 eetlepel zout. Laat 30 minuten staan in een vergiet. Spoel goed af en duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Schep uit de pan. Bak de knoflook 2 minuten in dezelfde pan.

  2. Voeg de tomaten met sap toe. Maak ze klein met een lepel. Laat 10 minuten zacht koken. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voeg de aubergine, azijn en suiker toe aan de tomatensaus en laat nog 5 minuten zacht koken. Meng de pasta met de saus. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de basilicum en geraspte kaas.