1blikkikkererwten(400 gram), afgespoeld en uitgelekt
2½eetlepelkorianderblaadjes
zout
peper
Bereiden
Schep de helft van de olie en ras el hanout door de kip. Bestrooi met zout en peper en laat 15 minuten intrekken.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 2-3 minuten tot hij zacht is. Voeg knoflook en courgette toe en bak 2-3 minuten tot de courgette zacht is. Neem uit de pan en houd warm.
Meng intussen in een kom de couscous met citroenrasp en 20 ml olie en roer er 250 ml hete bouillon door. Laat 5 minuten afgedekt staan tot het vocht is opgenomen. Roer de korrels los met een vork, roer desgewenst het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
Zet de hapjespan terug op middelhoog vuur. Roerbak de kip in 3-4 minuten goudbruin. Voeg het courgettemengsel, tomaat, kikkererwten en de rest van de bouillon en ras el hanout toe. Prak de tomaten en meng alle ingrediënten. Laat 5 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. Roer de koriander erdoor en serveer op de couscous.