Afdrukken
Spinazietaart met pijnboompitten en geitenkaas; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; hartige taart; quiche; spinazie; pijnboompitten; geitenkaas; bladerdeeg

Spinazietaart met pijnboompitten en geitenkaas

Menugang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 55 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 610 kcal

Ingrediënten

  • 750 gram spinazie gewassen
  • 4 bosuitjes in ringetjes
  • 2 eetlepels olie
  • zout
  • peper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram harde geitenkaas geraspt
  • 2 eieren
  • 2 dl slagroom
  • 75 gram pijnboompitten

Bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 225°C.
  2. Plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  3. In grote pan olie verhitten, spinazie in gedeelten toevoegen en al omscheppend in ca. 3 minuten laten slinken. Bosuitjes, zout, peper en nootmuskaat toevoegen en nog ca. 2 minuten zachtjes stoven. In vergiet laten uitlekken.
  4. Springvorm van ca. 24 cm doorsnede invetten. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap ca. 2 cm. groter dan vorm. Springvorm bekleden met bladerdeeg en daarbij opstaande rand vormen. Hier en daar met vork gaatjes in deeg prikken. In midden van oven bladerdeegbodem ca. 10 minuten bakken.
  5. Deegbodem uit oven nemen en eventueel bodem omlaag duwen met bolle kant van eetlepel. Kaas over bodem strooien. Goed uitgelekte spinazie hierover verdelen. In kom eieren en slagroom met zout en peper loskloppen en mengsel over spinazie schenken. Pijnboompitten over bovenkant van taart verdelen.
  6. Spinazietaart midden van oven in ca. 25 minuten verder gaar en goudbruin bakken.