Afdrukken
Vegetarische pasta met tomaten en olijven; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; pasta; tagliatelle; macaroni; prenne; italiaans; mediteraan; olijf; olijven; zwarte olijven; tomaat; tomaten; gepelde tomaten; basilicum; koken; zelfgemaakt

Vegetarische pasta met tomaten en olijven

Deze vegetarische pasta met tomaten en olijven staat binnen 20 minuten op tafel en is heel eenvoudig om te maken. De saus wordt gemaakt met tomaten uit blik. De saus wordt op smaak gebracht met wat olijven, basilicum en kaas.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword basilicum, gepelde tomaten, pasta, zwarte olijven
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 540 kcal

Ingrediƫnten

  • 150 gram pasta naar keuze
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 blik gepelde tomaten (netto 400 gram)
  • naar smaak basilicum grofgehakt
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit gehalveerd
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • snufje suiker
  • naar smaak Parmezaanse kaas geraspt

Bereiden

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak daarin de ui en knoflook goudbruin.
  3. Voeg de gepelde tomaten toe en prak deze met een spatel grof. Laat de tomaten ca. 4 minuten meesudderen. Voeg dan de olijven en naar smaak zout, peper en suiker toe. Warm alles nog even goed door.

  4. Verdeel de pasta over 2 borden. Schep de basilicum voorzichtig door de saus en verdeel de saus over de pasta. Schep naar smaak wat geraspte kaas over de pasta.