Scones zijn kleine, zoete broodjes en worden vaak geserveerd bij een Engelse High tea. Scones worden vaak belegd met heerlijk romige clotted cream en jam.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en zout in en een kom en meng dit door elkaar. Voeg de klontjes boter toe en wrijf deze door het bloemmengsel, tot de stukjes boter zo groot zijn als grof broodkruim. Voeg 1 ei, de karnemelk en de rozijnen toe en kneed alles tot een samenhangend deeg (vooral niet te lang doorkneden!).
Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van ongeveer 2 centimeter. Steek daar met een gladde ronde uitsteker van ongeveer 5 centimeter rondjes deeg uit en leg deze op de bakplaat. Het overgebleven deeg kun je weer opnieuw uitrollen.
Klop het andere ei los en bestrijk de scones hiermee. Bak de scones in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Tip: de rozijnen kunnen eventueel weggelaten worden
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl