Deze citroenkwark met abrikozen en hazelnoten is een heerlijk nagerecht! Dit recept is niet moeilijk om te maken en kost ook niet veel tijd om te maken. Maar je moet er wel op tijd mee beginnen.
Wel de abrikozen minimaal 30 minuten in wat water. Doe de abrikozen daarna met het water in een pannetje met de helft van de suiker. Laat de abrikozen in ca. 20 minuten gaar koken.
Pureer de abrikozen met een staafmixer tot een puree. Voeg indien nodig wat van het kookvocht toe. Laat de abrikozenpuree afkoelen.
Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruin. Laat de hazelnoten op een bord afkoelen.
Klop de slagroom stijf.
Meng de kwark met de rest van de suiker en de citroenrasp. Schep er daarna voorzichtig de slagroom door.
Schep de citroenkwark, abrikozenpuree en hazelnoten om en om in een glas. Eindig met een laagje hazelnoten.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl