Bij deze Mediterrane traybake met kip en basilicumsaus doet de oven het meeste werk. Makkelijk om te maken en erg lekker!
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Maak de courgette schoon. Snijd in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Maak de paprika schoon. Snijd in vieren en vervolgens in brede repen. Snij de lente-uitjes in stukken van ongeveer 1 cm. Schep de groenten om met 1 eetlepel olijfolie en verspreid over de bakplaat. Rooster de groenten ca. 30 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de kippendijfilet in stukken van ongeveer 2 x 2 cm. Schep de kipfilet om met de 1 eetlepel olijfolie, de kerstomaten, knoflook en olijven. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Neem de bakplaat na ca. 15 minuten uit de oven en spreid de kipfilet met de overige groenten over de bakplaat. Plaats de bakplaat terug in de oven en rooster alles voor de resterende 15 minuten.
Maak ondertussen de basilicumsaus. Pureer hiervoor de basilicum met de olie en pijboompitten.
Verdeel de kip en groenten over twee borden of kommen en sprenkel de basilicum saus erover.
Voor WW: gebruik kipfilet en maak dressing van 100 ml magere yoghurt, 25 gram basilicum, zout en peper. 10 punten
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl