Deze Oosters gekruide eendenborstfilet wordt gekruid met sojasaus, rijstwijn en gemberpoeder. De eend krijgt daardoor een mild pittige, zoetige smaak die doet denken aan Peking eend.
Leg de eendenborstfilets met de vetlaag naar boven op je werkvlak. Snijd vervolgens met een scherp mes de vetlaag ruitvormig in tot op het vlees.
Maak een marinade van de sojasaus, Shaoxing rijstwijn, arachide olie, gemberpoeder en een snufje zwarte peper. Smeer hier de filets helemaal mee in en leg afgedekt op een bord. Laat 1 uur op kamertemperatuur marineren.
Zet een koekenpan op het vuur en laat deze zeer heet worden. Leg de filets op de vetkant in de pan en blijf er 5 minuten vanaf. De vetlaag gaat langzaam smelten en deze kant begint bruin te worden. Beweeg de filets heen en weer en bak nog circa 5 minuten. Als de onderkant mooi goudbruin is, keer je de filets om en zet je het vuur iets lager. Bak de eend nog ongeveer 5 minuten op de andere zijde. Haal de filets daarna uit de pan, pak in aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
Lekker met: een roerbak van paksoi, lente-ui en een scheutje zoete chilisaus
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl