Dit dulche de leche ijs met gekarameliseerde walnoten is zo verschrikkelijk lekker! Knapperige stukjes walnoot en ijs met een heerlijke karamelsmaak. Yum!
Verwarm de oven voor op 150°C.
Meng de walnoten en de ahornsiroop goed door elkaar, zodat alle walnoten bedekt zijn met siroop.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de walnoten uit over de bakplaat. Bak de noten ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de noten goudbruin zijn.
Laat de gekarameliseerde walnoten goed afkoelen en breek dan de walnoten los van elkaar. Hak de walnoten grof voor het ijs.
Verwijder het papieren etiket van het blik gecondenseerde melk en zet het blik in een grote pan met kokend water. Het blik moet volledig onder water staan tijdens het koken. Laat 2-3 uur koken op laag vuur met een deksel op de pan. Hoe langer je het laat koken, hoe dikker de karamel wordt en hoe krachtiger de smaak.
Controleer af en toe of het water het blik blijft bedekken. Laat geheel afkoelen voordat je de dulche de leche in het ijs verwerkt.
Doe de dulce leche in een kom en giet de slagroom en melk erbij. Klop met een elektrische handmixer tot alle klontjes verdwenen zijn. Zet het ijs in de koelkast en laat goed koud worden.
Giet het koude mengsel in een ijsmachine en maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing. Schep het nog zachte ijs uit de machine in een kom en schep de walnoten er doorheen. Schep het ijs vervolgens in een diepvriesdoos en laat het nog 3-4 uur harder worden in de vriezer.
Tip: je kunt gerust een grotere portie gekarameliseerde walnoten maken. In een luchtdichte doos blijven deze noten lang goed.
Tip: je kunt meerdere blikjes dulche de leche tegelijkertijd koken. Een blikje kun je gewoon bewaren in de kast. Het blijft maandenlang goed.
Tip: Zet een RVS kom in de koelkast als je het ijs gaat maken. Als je de noten door het ijs gaat mengen, gebruik je de gekoelde kom.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl