Paella is een Spaans rijstgerecht met vis. Er bestaan vele recepten van. Dit recept is voor een paella met zeevruchten en kip.
Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet over de panbodem verdeeld is. Schep de chorizo op een bord.
Bak de stukken kip in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord.
Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig de olijfolie toe, en laat in 5-10 minuten zachtjes gaar worden.
Voeg de gepelde tomaten, saffraan en rijst aan de groenten toe. Prak de gepelde tomaten grof. Verwarm alles al omscheppend 3-4 minuten en voeg dan warme kippenbouillon toe. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 minuten gaar worden, roer regelmatig.
Voeg de chorizo, kip, zeevruchten en doperwten aan de paella toe. Warm alles nog enkele minuten goed door, totdat alles gaar en warm. Breng de paella op smaak met zout en peper.
Tip: de zeevruchten kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld grote garnalen.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl