In dit recept wordt de eendenborst geserveerd met een romige portsaus. De saus is zacht en romig van smaak en past prima bij de smaak van eend.
Haal de eendenborstfilet ruim van te voeren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Kook de port in een steelpan op hoog vuur tot de helft in. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Breng op smaak met tijm en zwarte peper en laat nog 15 minuten inkoken, zodat de saus dikker wordt. Schenk de slagroom erbij en laat nog 5 minuten inkoken.
Maak met een scherp mes sneetjes in het vet van de eendenborst en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en leg het vlees met het vet naar beneden in de pan. Bak 5 minuten op laag vuur, keer niet. Giet het vet af en bak het vlees nog 1 minuut op hoog vuur zodat het vel goudbruin en knapperig wordt.Keer om en bak nog 4 minuten.
Schenk de portsaus door een zeef in een kom en schenk het weer terug in de pan. Breng aan de kook. Snijd de eend in plakjes, verdeel over borden schep de saus erover.
Lekker met: rode kool en (zelfgemaakte) appelcompôte
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl