Deze maaltijdsalade met tonijn en limabonen bevat ook nog asperge-broccoli, rucola en rode paprika en wordt geserveerd met een mosterd-dressing. Een lekker slanke salade met veel smaak.
Doe de asperge-broccoli in een pan en vul dit aan met een laagje water. Breng het water aan de kook en kook de asperge-broccoli in ca. 4 minuten gaar. Doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken.
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes van 5 cm lang.
Verdeel de rucola, asperge-broccoli, limabonen, paprika en tonijn over de borden.
Meng de olie met de azijn en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de dressing over de salade.
Tip: ik heb ervoor gekozen om de dressing over de salade te scheppen. In het oorspronkelijke gerecht worden de dressing en de overige ingrediƫnten gemengd.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl