Pecannoten geven een mooie textuur aan deze cake met koffie en pecannoten. De koffie geeft op de achtergrond en lekkere smaak.
Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een cakevorm van 25 centimeter in met boter (of gebruik een siliconen bakvorm).
Doe de boter, suiker, het vanille-extract en het zout in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe, en klop het beslag daartussen goed door.
Spatel de bloem met het bakpoeder en de fijngemalen pecannoten door het beslag. Meng tot slot de grofgehakte pecannoten en de koffie door het beslag.
Giet het beslag in de vorm en bak de koffiecake met pecannoten in 60 tot 70 minuten gaar.
TIP: hoe weet je of een cake gaar is? Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Kleeft er nog beslag aan de prikker dan is de cake nog niet gaar en kun je de cake nog even in de oven laten staan.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl