Quiche Lorraine is een klassieke Franse hartige taart met spekjes en kaas. Dit recept van quiche Lorraine met prei is een variant op deze klassieker. Deze hartige taart is het lekkerst als je Gruyère kaas gebruikt.
Gebruik een taartvorm van ø 24 cm. Vet de vorm in.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ø 28 cm. Bekleed de taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de bodem zo min mogelijk rijst.
Verwarm de oven voor op 200 º.
Prei goed wassen en snijd de prei in dunne ringen. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in 4-5 minuten goudbruin. Laat de spekreepjes uitlekken op keukenpapier. Bak de prei in het achtergebleven spekvet 5 minuten al omscheppend op hoog vuur.
Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de kaas, spekjes, prei en wat peper door. Schenk het eimengsel in de taartvorm. Bak de quiche in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
Lekker met een groene salade met tomaatjes
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl