Deze zoete aardappelstamppot met spitskool en shoarma is makkelijk om te maken en staat snel op tafel. De pittige shoarma combineert goed met de zoetige stamppot.
Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar.
Verhit intussen 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de knoflook, ketoembar, kaneel, gember en de spitskool toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand. Leg een deksel op de pan en stoof de kool in circa 5 minuten beetgaar.
Giet de aardappels af. Bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels de aardappels fijn. Gebruik daarbij net zoveel kookvocht als nodig is voor een gladde puree. Schep de gekruide kool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes in circa 4 minuten op hoge stand gaar.
Verdeel de stamppot over twee borden en schep de shoarma hier overheen.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl