Deze mediterrane plaattaart met courgette en paprika heeft een bodem van bladerdeeg. De plaattaart is belegd met pesto, mediterrane groenten en feta.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de groenten schoon en snijd deze in stukken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek van 3 x 2 plakjes erop. Druk de randen van de plakjes aan elkaar vast. Vouw de randen van de rechthoek naar binnen voor een opstaande rand. Prik het bladerdeeg (behalve de opstaande rand) een paar keer in met een vork. Bestrijk de rand met losgeklopt ei of een beetje melk voor een mooie bruine korst. Bak de bladerdeegbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Druk het bladerdeeg (binnen de rand) met de bolle kant van een lepel plat.
Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de groenten ongeveer 5 minuten.
Bestrijk de bladerdeegbodem met de pesto. Verdeel de groenten over de bladerdeegbodem en bestrooi met peper en zout. Verkruimel de feta over de groenten.
Bak de plaattaart in ca. 20 minuten gaar. Snijd in stukken.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl