Deze hutspot van zoete aardappel en knolselderij ziet er nagenoeg hetzelfde uit als gewone hutspot, maar de smaak is door de knolselderij wat kruidiger.
Schil de knolselderij en zoete aardappels en snijd in stukken. Pel de uien en snijd in ringen.
Doe de knolselderij, zoete aardappel en uien in een pan en vul deze met water totdat het net onder staat. Breng de groenten aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de groenten gaar en zacht zijn.
Giet de groenten af, maar bewaar het kookvocht. Stamp de groenten grof tot een hutspot. Voeg zoveel kookvocht als nodig is om een mooie puree te krijgen.
Schep de bruine bonen door de hutspot. Door de warme groenten worden de bruine bonen vanzelf warm.
Schep de boter door de hutspot. Blijf scheppen totdat de boter goed verdeeld en gesmolten is. Breng de hutspot op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
TIP: ook lekker zonder de bruine bonen
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl