Panna cotta is een Italiaans dessert, gemaakt van slagroom met suiker en vanille. De roompudding wordt stevig door gelatine toe te voegen.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Spoel 2 puddingvormpjes van minimaal 2 dl om met koud water.
Verwarm de slagroom, met de poedersuiker en vanille essence in een steelpannetje totdat de vloeistof warm genoeg is om de gelatine te laten oplossen (niet laten koken!). Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze al roerend aan het slagroommengsel toe. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost en haal de pan van het vuur.
Verdeel de panna cotta over de puddingsvormpjes en laat afkoelen buiten de koelkast. Zodra de panna cotta voldoende is afgekoeld de pudding minimaal 3 uur verder laten opstijven in de koelkast.
Voor het serveren: maak de randen van de panna cotta los van de puddingvorm en stort de panna cotta.
Lekker met: een vruchtensaus of vruchten zoals aardbeien, perzik of mango.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl