Deze plaattaart met gorgonzola en vijgen heeft een lekker knapperige bodem van bladerdeeg en is belegd met zoete vijgen, pittige gorgonzola en walnoten.
Verwarm de oven voor op 200°C
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek van 3 x 2 plakjes erop. Druk de randen van de plakjes aan elkaar vast.
Vouw de randen van de rechthoek naar binnen voor een opstaande rand.
Prik het bladerdeeg (behalve de opstaande rand) een paar keer in met een vork. Bestrijk de rand met losgeklopt ei of een beetje melk voor een mooie bruine korst.
Bak de bladerdeegbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Druk het bladerdeeg (binnen de rand) met de bolle kant van een lepel plat.
Roer de gedroogde tijm door de crème fraîche en bestrijk hiermee de binnenkant van de plaattaart (niet de rand). Beleg de plaattaart met plakjes vijg en de rode ui. Verkruimel de gorgonzola over de plaattaart en maal er wat verse peper over.
Bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin. Neem uit de oven en strooi er de walnoten over.
Lekker met: een salade
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl