De stukjes amandel geven deze griesmeel pudding met amandel en bosbessensaus extra smaak en bite. De bosbessensaus smaakt er heerlijk bij!
Schil met een dunschiller een reep van de schil van een citroen. Doorgaans is een reep over de hele lengte van de citroen voldoende.
Breng de melk met het zout, de suiker en de citroenschil al roerend aan de kook. Haal de citroenschil met een schuimspaan uit de pan zodra de melk kookt.
Voeg het griesmeel en amandelmeel al roerend toe aan de kokende melk. Zet het vuur laag en laat de pudding in ca. 10 minuten gaar koken. Roer regelmatig.
Spoel de puddingvorm om met koud water en schenk de pudding in de vorm. Laat de pudding afkoelen en stijf worden. Dit duurt 2 tot 6 uur. Kleine vormpjes zijn sneller opgesteven dan een grotere vorm.
Verwarm de bevroren bosbessen met de vanillesuiker op zacht vuur in een steelpan. Blijf roeren totdat de bosbessen beginnen te knappen en sap afgeven. Blijf zachtjes koken en roeren totdat je en goede verhouding hebt tussen de bessen en het sap.
Bewaar de bosbessensaus tot gebruik in de koelkast. Eventueel kun je de saus voor het serveren opwarmen, maar ook koud is de saus lekker.
Tip: Je kunt de bosbessen vervangen door ander fruit. Bramen smaken bijvoorbeeld ook heel lekker bij deze pudding.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl