Gebakken varkenshaas met een heerlijke saus van kriekenbier en kersen. Dit recept is zeer eenvoudig om te maken en staat in 25 minuten op tafel.
Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 25 gram boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 minuten. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 minuten op laag vuur garen (roux).
Voeg al roerend met een garde de tijm, het bier, de helft van de kersen en alle siroop uit het potje toe aan de roux. Laat op laag vuur 10 minuten inkoken.
Bestrooi ondertussen de varkenshaas met peper en zout. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 minuten rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog eens 10 minuten rosé. Keer regelmatig. Haal het vlees uit de pan en laat, afgedekt met aluminiumfolie, 5 minuten rusten op een bord.
Schenk ondertussen de saus door een zeef in een steelpan en breng weer aan de kook. Neem de saus van het vuur. Meng de rest van de boter, de rest van de kersen en de ahornsiroop erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de varkenshaas in plakken van 1 cm dik en schep de saus erover.
Lekker met haricots verts en een puree van zoete aardappel en knolselderij.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl