Deze muffins met blauwe bessen zijn zachter en luchtiger dan gewone cakejes. De friszure bessen combineren goed met de zoete muffin.
Verwarm de oven voor op 180ºC (Heteluchtoven op 160ºC).
Neem een andere kom en doe daar de zure room, ei, citroenschil en olie in en roer alles door elkaar. Roer vervolgens het zure room mengsel voorzichtig door het bloemmengsel.
Voeg de (bevroren) bosbessen aan je deegmengsel toe en vul de vormpjes.
Bak de muffins ca. 30 minuten in de oven en test of de muffin gaar is door er met een prikker of breinaald in te prikken.
TIP: hoe weet je of een cake gaar is? Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Kleeft er nog beslag aan de prikker dan is de cake nog niet gaar en kun je de cake nog even in de oven laten staan.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl