Deze risotto met mergueze worstjes en doperwtjes wordt met maar enkele ingrediënten gemaakt. Toch heeft de risotto heel veel smaak en is deze erg romig.
Voeg de wijn aan de rijst toe en laat de wijn volledig verdampen. Voeg nu soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige lepel bouillon bijna geheel is opgenomen. Roer daarbij voortdurend over de bodem en de wand van de hapjespan. Ga op deze manier nog ca. 15 minuten door. Voeg steeds wat minder bouillon toe, zodat de rijst niet te nat wordt. Stop met toevoegen van de bouillon als de rijst gaar is, maar in het midden nog een beetje hard.
Voeg de doperwten toe en laat deze warm worden. Zet het vuur laag. Meng dan met een stevig kloppende beweging de ijskoude blokjes roomboter en geraspte kaas door de risotto en schud daarbij de pan flink heen en weer. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl