Deze (wilde) duivenborstfilets met frambozensaus zijn een heerlijke combinatie van (wild) vlees met een licht zure saus. Een prima gerecht voor een feestelijk etentje of een kerstdiner. Het gerecht staat binnen 20 minuten op tafel.
Verwarm een bord voor in een oven van 60°C.
Verhit de olijfolie op hoog vuur in een koekenpan en laat goed heet worden. Leg de duivenborstfilets in de pan en bak ze in 3 minuten om en om. Draai het vuur op halve stand en bak beide zijden elk nog 2 minuten. Peper en zout de borstfilets aan beide kanten.
Neem de duivenborstfilets uit de pan en leg op het voorverwarmde bord. Dek af met een stukje aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
Blus het braadvocht af met de rode wijn en wildfond. Voeg de frambozenjam toe. Kook het geheel tot de helft in. Voeg de frambozen toe en laat alles nog even goed warm worden.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl