Deze gevulde aubergine met gehakt en tomaten is gevuld met een lekker kruidig gehakt mengsel en wordt gegaard in de oven. Het gerecht staat in een uurtje op tafel.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de aubergines met 1 eetlepel olijfolie en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en bak 30 minuten. Draai ze halverwege een keer om.
Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan met de rest van de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met peper, zout, oregano en kaneel. Voeg de gepelde tomaten met het sap toe. Prak de gepelde tomaten in stukjes. Laat het mengsel 10 minuutjes pruttelen en iets indikken.
Snijd de olijven in ringetjes en schep als laatste door het gehakt mengsel.
Haal de aubergines uit de oven. Snijd deze net niet helemaal doormidden en vouw open. Schep het gehaktmengsel er tussen. Bestrooi met kaas en zet nogmaals 15 minuten in de oven.
Bestrooi voor het serveren met wat fijngehakte peterselie.
Lekker met: bleekselderij salade met komkommer en maïs.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl