Vis met spek en tomaten geserveerd met een bonensalade is een heerlijk mediterraan gerecht boordevol smaak. Vooral de bonensalade is erg lekker met een combinatie van zoet, zuur en pittig.
Verhit 40 ml olie in een ovenvaste braadpan (of in een braadslee) op hoog vuur. Bak de pancetta of het spek 1 minuut tot het bruin kleurt. Voeg de vis toe en bak 2 minuut met de velkant onder tot het vel goudbruin is. Voeg de tomaatjes toe en schep goed door elkaar zodat de tomaatjes rondom met olie zijn bedekt. Neem de pan van het vuur, breng op smaak met veel peper en bak 10 minuten in de oven tot de vis gaar is en de tomaten zacht zijn.
Verhit intussen de rest van de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en sjalot toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de kappertjes en sambal toe en bak 1 minuut. Voeg de bonen toe en warm ze 1-2 minuten mee. Schep de peterselie, citroenrasp en -sap en een snufje zout erdoor.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl