Maaltijdsalade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing
Deze maaltijdsalade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing is gebaseerd op een recept van Sonja Bakker. Slank en gezond dus. En ook nog lekker!
Menugang
Hoofdgerecht
Keuken
Mediterraan
Bereidingstijd20minuten
Porties2personen
Voedingswaarde495kcal
Ingrediënten
150gramrucolamelange
1dlyoghurt
2eetlepelsmayonaise
2-3theelepelspesto
200gramgerookte kipfilet
1rijpe avocado
250gramkerstomaatjes
½komkommer
3eetlepelspijnboompitjes
zout
peper
Bereiden
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Laat de pijnboompitten op een bord afkoelen.
Halveer de kerstomaatjes. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes. Schil de avocado's, verwijder de pit en snijd in stukjes.
Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise en pesto. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes, avocado en kipfilet over 2 borden. Verdeel de dressing over de salade en strooi de pijnboompitjes erover.