Maal 2 witte boterhammen in de keukenmachine tot fijne kruimels. Snijd de andere 2 witte boterhammen in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 eetlepels olie. Bak de croutons in de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen.
Klop in een diep bord het ei los met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Leg in een ander diep bord de broodkruimels. Haal de blokjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door het broodkruim. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip in 5 minuten knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege.
Prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal en meng de knoflook en de mayonaise erdoor. Knijp de citroen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing.
Snijd de overige 2 ansjovisfilets in kleine stukjes. Schep de sla, tomaatjes en komkommer door de dressing en verdeel over de borden. Leg de plakjes kip, de croutons en de stukjes ansjovisfilets erop, verdeel de Parmezaanse kaas erover.
Notities
De kropsla kan vervangen worden door Romeinse sla of Little Gem sla.