Courgette spaghetti is een gezond en calorie-arm alternatief voor pasta. In dit recept serveer ik de courgette spaghetti met bolognesesaus.
Menugang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans, Mediterraan
Keyword
courgette, gehakt, Parmezaanse kaas
Bereidingstijd30minuten
Porties2personen
Voedingswaarde490kcal
Ingrediƫnten
2courgettes
1ui
2teentjesknoflook
1eetlepelolijfolie
250gramrundergehakt
1eetlepeltomatenpuree
2dlpassata(gezeefde tomaten)
1theelepeloregano
peper
zout
Parmezaanse kaasgeraspt
Bereiden
Was de courgettes, snijd het kontje eraf en draai de courgette met een spirelli tot spaghetti slierten.
Snipper de ui en de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui gaar. Voeg de knoflook toe en bak enkele seconden mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomatenpuree toe en verhit dit kort mee. Voeg dan de passata toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de oregano. Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.
Schep de courgette spaghetti door de saus en laat de courgette in ca. 2 minuten warm worden.
Verdeel de courgette spaghetti over 2 borden en bestrooi het gerecht met wat gerapste Parmezaanse kaas.