Een frittata is de Italiaanse versie van een omelet. Deze frittata uit de oven met courgette en spinazie wordt geserveerd met gebakken champignons.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak in enkele minuten glazig. Voeg dan de courgette toe en bak deze gaar. Schep tot slot de spinazie door de courgette en verwarm de spinazie tot deze begint te slinken.
Laat het courgette-spinazie mengsel goed uitlekken in een zeef. Verdeel het mengsel over de bakvorm. Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Giet de eieren over het courgette-spinazie mengsel.
Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar in de oven. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de champignons gaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de champignons op de frittata.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl