Makreel heeft best wel een overheersende smaak. In combinatie met prei en kaas, zoals in deze hartige taart met makreel en prei, vind ik de makreel heerlijk.
Maak terwijl het deeg in de koelkast rust de vulling voor de hartige taart. Snijd de prei in lengte doormidden en vervolgens in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei kort, totdat deze zacht wordt. Voeg paprikapoeder, kerrie, koriander, komijn, zout en peper toe en bak nog even kort mee. Laat de prei in een zeef uitlekken.
Maak de makreel schoon en verdeel in stukjes.
Verhit de oven voor op 180°C.
Klop de eieren los met de crème fraîche.
Vet een quichevorm van ø 24 cm in met boter. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ø 28 cm. Vet de vorm in. Bekleed de quichevorm met het deeg.
Verspreid de makreel en prei over de bodem van de hartige taart. Schenk het eiermengsel er overheen. Bestrooi daarna de taart met geraspte kaas. Bak de taart ca. 45 minuten in de oven.
Tip: het zelfgemaakte deeg voor de bodem van de hartige taart kan vervangen worden door kant-en-klaar deeg voor een hartige taart.
Tip: Als je dit recept voor twee personen maakt, heb je een half ei nodig voor de bodem. Breek dan een ei in een kopje, klop dit los en voeg zoveel toe als je nodig hebt voor een soepel deeg.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl