Deze amandelcake met kersen is zowel glutenvrij als lactosevrij. Maar vooral heel erg lekker! Je kunt dit recept met verse kersen maken, maar ik gebruik kersen uit de diepvries.
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven op 160°C)
Gebruik een ronde bakvorm van 20 cm doorsnede. Vet deze in. (NB. een siliconen bakvorm hoef je niet in te vetten).
Doe het amandelmeel in een kom en meng het met het zout en de bakpoeder. Voeg hieraan de eieren, citroensap, citroenrasp en suiker toe. Mix het beslag goed door elkaar.
Schep de kersen door het beslag. Als je kersen uit de diepvries gebruikt, is het niet nodig om deze eerst te ontdooien.
Schep het cakebeslag in de vorm en bak de cake in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
TIP: hoe weet je of een cake gaar is? Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Kleeft er nog beslag aan de prikker dan is de cake nog niet gaar en kun je de cake nog even in de oven laten staan.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl