Deze vegetarische hartige taart en geitenkaas en courgette bevat ook nog kerstomaatjes en pijnboompitten. Het deeg voor de hartige taart maak je zelf.
Snijd, terwijl het deeg in de koelkast rust, de courgette in de lengte in vieren en dan in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgetteplakjes goudbruin.
Meng de eieren, kookroom en tijm en breng op smaak met zout en peper.
Halveer de kerstomaatjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een quichevorm van ø 24 cm in met boter.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ø 28 cm. Vet de vorm in. Bekleed de quichevorm met het deeg.
Verspreid de courgette over de bodem van de hartige taart. Verkruimel de geitenkaas erover en leg de kerstomaatjes met het snijvlak naar boven erop. Giet het ei-roommengsel erover en strooi de pijnboompitjes over de taart. Bak de taart ca. 40 minuten in de oven.
Tip: het zelfgemaakte deeg voor de bodem van de hartige taart kan vervangen worden door kant-en-klaar deeg voor een hartige taart.
Tip: Als je dit recept voor twee personen maakt, heb je een half ei nodig voor de bodem. Breek dan een ei in een kopje, klop dit los en voeg zoveel toe als je nodig hebt voor een soepel deeg.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl