De ingrediënten lijst voor deze Oosterse maaltijdsalade met andijvie en zalm is flink, maar het bereiden valt op zich wel mee. De salade staat binnen 30 minuten op tafel.
1zoete puntpaprikazaden en zaadlijsten verwijderd, in reepjes
250gramkerstomaatjes
1komkommerin de lengte gehalveerd, in plakjes
2lente-uitjesin ringetjes
naar smaak basilicumblaadjesgrof gesneden
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalmreepjes in de marinade en laat ze ca. 20 minuten marineren.
Meng de ingrediënten voor de salade luchtig door elkaar.
Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep de dressing voorzichtig door de salade. Verdeel de salade over twee borden.
Laat de zalmreepjes goed uitlekken en druk ze in de sesamzaadjes. Verhit wat arachideolie in een koekenpan en bak hierin de zalmreepjes ca. 1 minuut. Verdeel de zalm over de borden.