Afdrukken
Mortadella met gorgonzola en walnoten; recept; recepten; tapas; hapje; mezze; mezzes; mortadella; gorgonzola; mascarpone; walnoot; walnoten; zelfgemaakt; italiaans;

Mortadella met gorgonzola en walnoten

Mortadella met gorgonzola en walnoten is een klein gerechtje dat heerlijk smaakt bij tapas. Plakjes Italiaanse worst (mortadella) worden gevuld met een mengsel van pittige gorgonzola, walnoten en mascarpone.

Menugang Borrelhapje, Tapas
Keuken Italiaans
Keyword gorgonzola, mascarpone, Mortadella, walnoten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 porties

Ingrediƫnten

  • 75 gram zachte gorgonzola
  • 25 gram mascarpone
  • handje grof gehakte walnoten
  • zwarte peper
  • 4 dunne plakjes mortadella

Bereiden

  1. Meng de gorgonzola en mascarpone tot een stevige, romige massa. Voeg de gehakte walnoten toe en breng om smaak met wat peper. De verhouding moet 2:1 kaas tot walnoten zijn.

  2. Schep in het midden van elk plakje mortadella ongeveer 2 theelepels van het mengsel. Rol de mortadella op en zet vast met een cocktailprikker.