Afdrukken
Kerrierijst met spinazie en kip; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; rijst; kerrie; spinazie; kip; pistache; pistachenoot; pistachenoten; zelfgemaakt; koken; snel klaar; eenvoudig; simpel

Kerrierijst met spinazie en kip

Deze kerrietijst met spinazie en kip barst van de smaak. Het gerecht is heel eenvoudig om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken MIdden-Oosters
Keyword kerrie, kipfilet, pistachenoten, rijst, spinazie
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 50 gram gepelde, ongezouten pistachenootjes
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 600 gram spinazie
  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • peper
  • zout
  • 300 gram basmati rijst
  • 2 eetlepels olie
  • 6 bosuitjes fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst

Bereiden

  1. Bereid enige uren (of een dag) voordat je gaat koken de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Je kunt ook warme rijst gebruiken, maar de smaken van de kerrie zullen beter intrekken als je afgekoelde rijst gebruikt.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en fruit de bosui en knoflook zachtjes. Voeg het kerriepoeder, de pistachenootjes en de rijst toe en bak het geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Was ondertussen de spinazie en kook deze met aanhangend water in enkele minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin de kipfiletblokjes goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.