Bij dit recept van pasta met coquilles en tomatensaus wordt een hele simpele pasta toch heel bijzonder door er coquilles bij te serveren. Het gerecht is simpel om te maken en staat in een half uurtje op tafel.
Verwarm de oven op 60°C. Zet de 2 borden waar de pasta op geserveerd wordt in de oven, plus een extra bord om de courgette warm te houden.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan. Bak op middelhoog vuur de sjalot met de knoflook glazig. Bak de tomatenpuree 2-3 minuten mee om te ontzuren. Doe de visbouillon met witte wijn erbij en kook een beetje in. Doe na ongeveer 5 minuten de gepelde tomaten (zonder het vocht) erbij en druk deze voorzichtig kapot. Laat op laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Kruid naar maak met peper en zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de plakjes courgette goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de courgette op een van de voorverwarmde borden en zet terug in de oven.
Maak de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie. Dep de coquilles droog en bak ze 1-2 minuten per kant totdat ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de pasta uitlekken en verdeel over de voorverwarmde borden. Schep hierop de tomatensaus en verdeel de courgetteplakjes erover. Verdeel de coquilles over de borden. Schep naar smaak wat geraspte Parmezaanse kaas erover.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl