Afdrukken
Vegetarische plaattaart met courgette en tomaten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; hartige taart; plaattaart; oven; snel klaar; bladerdeeg; courgette; tomaat; tomaten; kerstomaat; kerstomaten; kerstomaatjes; rode ui; pesto;

Vegetarische plaattaart met courgette en tomaten

De basis van deze plaattaart is bladerdeeg. Daarop smeer je eerst een mengsel van crème fraîche en pesto en vervolgens beleg je de plaattaart met plakjes courgette, rode ui in ringen, kerstomaatjes en Parmezaanse kaas. Vervolgens gaat de plaattaart een half uur in de oven.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword basilicum, bladerdeeg, courgette, crème fraîche, hartige taart, kerstomaten, Parmezaanse kaas, pesto, rode ui
Wachttijd 15 minuten
Oven 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid
  • ½ courgette in plakjes
  • 100 gram kerstomaten gehalveerd
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel groene pesto
  • ½ rode ui in halve ringen
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek van 3 x 2 plakjes erop. Druk de randen van de plakjes aan elkaar vast. Vouw de randen van de rechthoek naar binnen voor een opstaande rand. Prik het bladerdeeg (behalve de opstaande rand) een paar keer in met een vork.

  3. Meng de crème fraîche met de pesto en besmeer de bodem van de plaattaart hiermee (niet de randen). Verdeel de courgette, kerstomaatjes en rode ui over het pesto-mengsel. Bestrooi de plaattaart met de geraspte kaas.

  4. Bak de plaattaart in ca. 25-30 minuten gaar. Snijd in stukken.