De basis van deze plaattaart is bladerdeeg. Daarop smeer je eerst een mengsel van crème fraîche en pesto en vervolgens beleg je de plaattaart met plakjes courgette, rode ui in ringen, kerstomaatjes en Parmezaanse kaas. Vervolgens gaat de plaattaart een half uur in de oven.
Verwarm de oven op 200°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek van 3 x 2 plakjes erop. Druk de randen van de plakjes aan elkaar vast. Vouw de randen van de rechthoek naar binnen voor een opstaande rand. Prik het bladerdeeg (behalve de opstaande rand) een paar keer in met een vork.
Meng de crème fraîche met de pesto en besmeer de bodem van de plaattaart hiermee (niet de randen). Verdeel de courgette, kerstomaatjes en rode ui over het pesto-mengsel. Bestrooi de plaattaart met de geraspte kaas.
Bak de plaattaart in ca. 25-30 minuten gaar. Snijd in stukken.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl